voorbehandelingsprocessen

Chemisch
voorbehandelen

Alle warmtewisselaars worden vooraf aan het coaten chemisch voorbehandeld. Hiermee bereiken we een extreem sterke hechting van onze coatings, ook op (schaduw)plekken welke met een straalprocedure niet of nauwelijks geraakt kunnen worden. Tevens blijft er na het chemisch voorbehandelen geen contaminatie achter in de warmtewisselaars, iets wat na een straalproces wel het geval kan zijn.

De voorbehandeling vind plaats middels onze, circulaire wasstraat, welke wij in eigen beheer hebben ontwikkeld. In deze innovatieve wasstraat doorloopt het werkstuk achtereenvolgens automatisch de volgende stappen: voorspoelen / ontvetten / beitsen / passiveren en tenslotte het naspoelen. Na dit programma vind een droogsessie plaats en kan het coatproces beginnen.

alternatieve voorbehandeling

Stralen

Deksels, waterkasten, pijpleidingen etc. kunnen op verzoek van de klant uiteraard gestraald worden. Door het stralen worden de walshuid, roest, oude verflagen en eventueel andere verontreinigingen van het werkstuk verwijderd. Hierdoor word het materiaal schoon en ontstaat meer verankering door de impact van het straalmiddel op het materiaal. Daarna is het materiaal gereed voor het coating.

Neem een kijkje

Zo onderscheiden wij ons