Het coatproces

Coattoepassingen

Novocoatings is officieel gecertificeerd applicateur van Novotherm coatings van Novoplastik GmbH. Wij zij gespecialiseerd in het aanbrengen van zeer hoogwaardige phenol epoxy inbrandcoatings op warmtewisselaars. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor diverse andere coatprocessen voor aanverwante toepassingen.

Box Coolers

Refit Programma

Lamellen Koelers

Diverse coatings

Alternatieve coatprocessen

Onderstaande coatprocessen kunnen ook door Novocoatings worden gefaciliteerd. Neem contact op met ons om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Poedercoaten

Heeft u waterkasten, deksels of andere producten die u gepoedercoat wilt hebben? Geen probleem, dit kan zelfs in alle RAL kleuren. Poedercoaten is een elektrostatisch proces waarbij tevens lastig bereikbare plekken van het werkstuk worden gedekt. Als het product voorzien is van de poederlaag gaat deze in de oven om zo uit te vloeien en uit te laten harden. Zo ontstaat er een sterke, kras vaste laag.

Rilsaneren

Het Rilsaneren van uw waterkasten of deksels gebeurt met een speciale stoot en slijtvaste coating die met een dikte van ca 400mU wordt aangebracht voor de gewenste bescherming. Het toegepaste applicatieproces heet wervelsinteren. De eindlaag geeft een uitstekende chemische & corrosiebescherming voor bijvoorbeeld waterkasten en deksels.

Natlakken

Naast eerdergenoemde speciale coatprocessen kunnen wij ook natlakken aanbrengen. Natlakken kunnen we in diverse kleuren aanbrengen. Natlak is van nature redelijk flexibel, heeft een strakke uitstraling en een goede corrosie werende laag die bescherming biedt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.