toepassingen

Box Coolers

Voor het coaten van warmtewisselaars werkt Novocoatings uitsluitend met de toonaangevende phenol epoxy inbrandcoatings van Novoplastik. Een phenol epoxy inbrandcoating word in meerdere lagen aangebracht op de warmtewisselaars. Na elk aangebrachte coatlaag wordt de coating uitgehard op hoge temperatuur. De laatste oven sessie word uitgevoerd op het hoogste temperatuurniveau om crosslink vernetting van de coating te bereiken. De moleculen in de coating binden zich aan elkaar en vormen één homogene laag van de afzonderlijk aangebrachte coatlagen. Hierdoor ontstaat een uitzonderlijk sterke coating welke bekend staat om zijn extreme eigenschappen als: chemisch zeer hoog resistent in een range van pH 3 t/m pH 14, elektrisch isolerend, warmtegeleidend en uitstekende bescherming tegen corrosie zelfs bij hoge temperaturen. Bestand tegen radioactieve straling, zoutoplossingen, vetten, gassen, oliën, zeewater, brak water, rivierwater en gedeïoniseerd water.

Deze coatings zorgen er dus voor dat uw warmtewisselaar optimaal kan blijven presteren onder zeer zware omstandigheden. Daarnaast word door het aanbrengen van onze coatings de levensduur van uw product aanzienlijk verlengd.

Het coatproces betreft een doorontwikkeld proces, uitgevoerd door ervaren medewerkers welke zorgen voor een eindresultaat van zeer hoog niveau. Voor, tijdens en na de coatwerkzaamheden worden diverse controles en testen uitgevoerd om de kwaliteit te waarborgen.

Voor en na

Onze duurzame Phenol inbrandcoating maakt het verschil. Sleep de verdeler op de foto om te kijken hoe wij uw box cooler aanpakken!

overige toepassingen

Anti Fouling

Als toplaag op box coolers kunt u kiezen voor een anti fouling laag. Deze laag geeft de koeler een extra beschermlaag tegen aangroei. Mocht een schip in aanbouw zijn of om andere redenen lang aan de kade liggen kan dit raadzaam zijn. Deze anti fouling laag zal langzaam verdwijnen en daarbij tevens de eventueel aangegroeide organismen, zodat u tijdens het hervatten van de vaart een optimale werking van uw koelers kan verwachten.